Frigörande Dans och SomaDans

Amanda Aaro leder kurser och workshops i Frigörande Dans och SomaDans för grupper.  Det går bra att boka en eller flera  kurser eller workshops med Amanda. 

Frigörande Dans

I den frigörande dansen får deltagarna dansa sin egen dans med Amanda Aaro som inspiratör. Musik från hela världen lockar till varierad rörelser. Den frigörande dansen är rörelseträning på ett mycket tillåtande sätt. Du får finnas precis så som du är här och nu. Alla kan dansa på sitt sätt!

I den Frigörande dansen får du släppa taget. Det finns en skön vila i att våga släppa taget, lita på din intuition och på att allt alltid blir precis som det ska. Att kämpa, prestera och försöka ha kontroll är ansträngande i längden, så slappna av, släpp taget och låt den frigörande dansen hjälpa dig. Du får dansa dina fria rörelser inifrån dig och hedra dig själv precis så som du är just nu.

Amanda är utbildad av Anne Grundel och i den Frigörande Dans som hon har skapat igår sinnenas dans, de sju rytmerna och avslappning som huvuddelar:

Sinnenas dans: Vi låter olika delar av kroppen leda dansen för att medvetandegöra dem, känna hur de känns, vad de behöver för rörelse för att må bättre och märka hur dansen förändras beroende av vilken del av kroppen som styr. Detta lugnar sinnet och för fokus in i kroppen. Med fokus inne i kroppen har vi en trygg och stadig bas i vilken det är lättare att möta livets skiftningar. Dansen kan bli ett verktyg med vilket du lätt kan återvända in i din kropp då tankarna tar över.

Sju Rytmer: Vi dansar till sju olika rytmer (flöde, tydlighet, skakningar, kaos, lätthet, stillhet, din egen dans). Dessa rytmer kan relateras till livets olika rytmer och alla behövs för ett balanserat liv.

Avslappning: Du får under helgen flera tillfällen till djup avslappning i stillhet på en madrass. Dessa stunder är viktiga för återhämtning och integrering.

SomaDans

SomaDans  kombinerar Somatic Education (se mer information under Rörelseterapi) och Frigörande Dans. I dessa pass får deltagarna lära sig om sin kropp dels med hjälp av guidade rörelser och dels med hjälp av de friare rörelserna i dansen. Fokus ligger på att genom kroppen nå djupt in i sig själv.